Kunszentmártoni Ipari Park
Az Alföld szívében...

Infrastruktúra


Az infrastruktúra kiépítése 100%-os, ezzel a terület alkalmas - a hatályos környezetvédelmi jogszabályoknak megfelelő - bármilyen ipari, kereskedelmi és szolgáltató tevékenységek végzésére, valamint logisztikai bázis kialakítására.

Közlekedési kapcsolatok

Kunszentmárton földrajzi elhelyezkedése logisztikai szempontból vizsgálva a közúti-, vasúti-, a vízi- és légi szállítás tekintetében kiemelkedően kedvező.

Közúti

A település megközelítését közúton a 44-es, 45-ös közlekedési és 442-es főútvonal biztosítja. A 44. számú főútvonal, mely az ország egyik legjelentősebb Kelet-nyugat irányultságú tranzit útja, biztosítja a kapcsolatot a keleti országokkal (Oroszország, Ukrajna, Románia). Ennek köszönhetően a város az M5-ös autópályától 50, Budapesttől 135 km-re helyezkedik el, és így maximum 2 óra alatt elérhető. A 45. számú főútvonal, mely áthalad a városon, a délre fekvő országokba (Szerbia és Montenegró, Horvátország és Olaszország, stb.) történő áruszállítást teszi lehetővé. A városban a belső közlekedést tekintve a szilárd burkolatú utak aránya 85%.
A település számára meghatározó az épülő M44-es gyorsforgalmi út.

Vasúti

A város megközelíthető a Szolnok - Szentes (130. sz.) és a Kecskemét - Kunszentmárton (146. sz.) vasútvonalon.

Vízi

A Körös-folyó ezen szakasza hajózható, bár ez még nincs kihasználva.

Légi

50 km-es körzetben két olyan repülőtér is van, mely közepes áruszállító gépek fogadására alkalmas (Szolnok, Kecskemét).

Közüzemek

A közüzemi infrastrukturális helyzet megfelelő. Az elektromos és gázhálózat 100%-ban kiépített. A települési közüzemi vízhálózatra csatlakozva mindenütt jó minőségű ivóvíz nyerhető. A közcsatorna hálózattal való lefedettsége a 2013-ban megvalósult KEOP pályázat eredményeként 95%-os. A kommunális, ipari hulladék elhelyezése megoldott, a kommunikációs infrastruktúra kiépített.